16 Nisan 2014 Çarşamba

SINAVLARDA KOPYA ÇEKMEK İÇİN HAZIRLIK YAPMAK

    Bazı öğrenciler  geçmiş yıllarda denenmiş kopya yöntemleriyle sınavları geçmeye çalışmaktadır.  Küçük kağıtlara yazılan kısa kelimeler beynin sağ lobunu çalıştırmakta ve öğrenci kağıttaki bu kelimeleri gördüğünde cevapları hatırlamaktadır. Geçmişte çoğu öğrenci hazırladığı bu kopyaları sınav esnasında kullanmamakta ve bu kopyalar çalışma kağıtı olarak kalmaktaydı.

                    HOCAM KOPYA HAZIRLARKEN  KONUYU ÖĞRENMİŞİM

Peki bu öğrenme nasıl oluyor ?

Derste öğrenemeyen öğrenci kopya hazırlarken nasıl öğreniyor ?
 
   Öğrencilerin yaptığı en büyük  hatalardan birisi de ders esnasında tuttuğu notları evde temize geçmektir,  evde temize geçilen notlar beynin sağ lobunu köreltmektedir, sol loba yani ezbere yönlendirmektedir, bunun yerine not tutarken biraz daha  odaklanılsa temize çekmeye gerek kalmadan öğrenme gerçekleşecektir.

    Günümüzdeki öğrencilerin en büyük sorunu kopya hazırlamak için bile emek harcamamasıdır. Fotokopi makinalarıyla küçültülen kitaplar öğrencinin geleceğine vurulan büyük darbeden birisidir.  Diğer en büyük darbe ise öğrencinin dikkatini dağıtacak uyarıcıların yaşam çevresinde  öğrencinin ilgisini çekmesi  ( Face, telefon.... ) ve öğrenmeyi engellemesidir. 

    O zaman oyunun  kurallarını sen koy,  Yaşam çevrendeki uyarıcıları  araç olarak kullan ve onlar sayesinde en etkili öğretim tekniğini   SÜPER HAFIZA  yöntemini öğren...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder